Keittiöremontti 21. – 22. päivät

Nyt onkin pari päivää mennyt lattian laitossa. Maanantaina tuli lattiamies ja alkoi hiomaan lattiaa. Sen jälkeen lattialle levitettiin ensimmäinen kerros Osmo Color öljyvaha 3074 Harmaa. Alunperin ajateltiin, että sitä laitettaisiin kaksi kerrosta, jonka jälkeen tulisi vielä väritön mattapintainen lattiavaha kahteen kertaan. Tänään sitten todettiin, että yksi kerros värivahaa riittääkin, joten tänään päästiinkin sitten jo levittämään puulattioille tarkoitettua öljyvahaa 3062 matta. Hienoisena ongelmana on ollut se, että keittiössä on niin kylmä, ettei vahakerros meinaa kuivua. Tänään sitten avattiinkin ovet ja säädettiin ilmalämpöpumpua, jotta lämpötila nousisi ja vahakerros kuivuisi. Näillä näkymin kodinkoneet voidaan tuoda ja asentaa perjantaina. Lattiat kannattaa kuitenkin suojata, ettei siihen tule naarmuja esim. vedettäessä kodinkoneita pitkin lattiaa.

Vahatun lattian hoito on helppoa. Siivoukseen riittää pyyhkiminen nihkeällä liinalla tai mopilla. Pesuaineeksi astianpesuaine tai Osmo Color Wisch-Fix Öljysaippua, jossa on kookosöljyä. Pinttynyt lika poistetaan samalla öljysaippualla tai Hoitovahalla hankaamalla kevyesti puiden syiden suuntaan. Sitten, kun lattia on kuivunut, sille levitetään kerros lattioiden öljyvahaa. Siinä se.

Tänän tuli myös tekstiviesti ja alkuperäisestä kuormasta puuttuneet osat ovat tulossa. Alun perin kuormasta jäi puuttumaan reelingit ja kolmen laatikon etulevyt. Mutta hyvinhän ehtivät vielä. Sähkömiehen pitää vielä tulla laittamaan viimeiset asennukset. Niin, ja muuri pitää vielä laittaa.

Niin, puulieden hankinnasta vielä. Käytiin isännän kanssa paikallisessa Kodin Terrassa katsomassa olisiko niillä Narvin puuliesiä ja mihin hintaan. Löytyihän sieltä ja hinta oli 1590 euroa. Mutta liikkeellä ei ole minkäänlaista kotiinkuljetusta, saati asennuspalvelua tarjolla. Peräkärryn tai paketiauton voisi kyllä vuokrata, mutta ei suuremmin kiinnostanut 200 kg painavan hellan roudaaminen isännän kanssa kahdestaan. Päätimme pyytää tarjouksia myös muista rautakaupoista. K-Raudassa ei ollut tarjolla enää vanhan mallista Narvi-liettä, jossa luukut ovat lasia. Sen sijaan oli uudistunut Kota-liesi (Narvi Oy ja Aito-Lämpö Oy fuusioituivat alkuvuodesta), jossa luukut ovat umpinaiset. Lisäksi hinta oli 1800 euroa – siis huomattavasti kalliimpi. Starkilla oli varsin varteenotettava tarjous koskien käsittääksemme juurikin vanhaa mallia olevaa Narvi-liettä, jossa siis ne lasiluukut. Hintakin oli kohdallaan ja siihen sai ostettua kotiinkuljetuksen sekä asennuksen. Jippii!

Kategoria(t): keittiö, remontti Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti